Wedstrijdverslag F.T. Houthalen La Baracca vs RSC SDM Koersel 13/09/2019

F.T. HOUTHALEN – LA BARACCA

8

RSC SDM KOERSEL

4

Voor de start van de competitie kregen we gisteren de mannen van RSC SDM Koersel op bezoek. Koersel maakte een goed voorseizoen en werd dus zeker en vast niet onderschat door de onzen. Coach Meijer kon spijtig genoeg niet rekenen op Ismail Jarir die nog steeds sukkelt met een knieblessure en zag afgelopen week Adil Lagouireh opnieuw uitvallen met een gekneusde heup in de bekerwedstrijd op Atlas Maaseik. Khalid Nait Chrif & Leandro Mandala werden beloond voor hun goede wedstrijd bij de beloften en kregen meteen hun eerst cap van het seizoen.

In het begin van de partij nam de thuisploeg meteen het heft in handen en drong de bezoekers achteruit. Na 3′ dwongen we een hoekschop af en Aatif Bouyalaoui schreef meteen geschiedenis door in 2 tijden het eerste competitiedoelpunt te scoren voor F.T. Houthalen, 1-0.  Vier minuten later komt Youssef Bouazil naar binnen, maar doelman Leeten pareert met de voet. Uitstel van executie, zo bleek, want even later recupereerde Bouazil de bal, deed net hetzelfde al even voordien en scoorde heerlijk de 2-0! Halfweg de eerste helft opnieuw de thuisploeg aan zet met het duo Bouazil – Bouyalaoui in de hoofdrol, maar de afronding gebeurde niet. In minuut 13 werd het nagelbijten, want in een 2 tegen 1 situatie besloot Bouyalaoui op doelman Leeten. Koersel zette meten de tegenaanval in, maar het doelkader verhinderde de aansluitingstreffer. Daarop zette de thuisploeg opnieuw de aanval in en Aziz Lagouireh besluit voor langs. Een minuutje later kan Dylan Monnissen pareren en meteen Mustafa El Garrouji lanceren. El Garrouji schiet in één ruk de 3-0 op het scorebord. Op het kwartier kregen we gevaar voor doel met Skeric die in de draai probeert te scoren, doch Monnissen blijft overeind met de goede reflex. Een minuutje later op Koersel aan zet met een hoekschop die die door Thoelen in één tijd staalhard wordt binnen geknalt, 3-1. Twee minuutjes voor de rust krijgen we een bloedmooie actie van Bouazil op de linkerflank te zien, bekroond met de 4-1. Het licht gaat even uit bij de bezoekers die Bouyalaoui een minuutje later foutief afstoppen en we krijgen een 10m. Kapitein Lagouireh scoort vanop die 10m stip de 5-1. Koersel geeft niet op en opnieuw Thoelen haalt uit net voor de pauze, doch Monnissen en het doelkader verhinderen een wijziging in de score en zo gaan we rusten met een ruime 5-1.

De toon was gezet, maar het schip nog niet op de droge. De bezoekers hadden tijdens de rust zichzelf opnieuw de ruggen gerecht en kwamen gebeten terug op het veld. Na 3′ kon Fehro een voorzet van Abattoy afronden voor de 5-2. Een minuutje later stond al de 5-3 op het bord als Aertgeerts een harde bal naar de 2e paal binnenloopt. De thuisploeg gaat opnieuw wat hoger druk zetten en in de 26′ recupereert Lagouireh de bal legt mooi breed op de inlopende Dari die de marge terug op 3 doelpunten brengt, 6-3. Houthalen neemt zo het heft opnieuw in handen. Iets over het half uur tikt de thuisploeg de bezoekers helemaal uit het verband en het is El Garrouji die de mooiste aanval van de avond kan afronden, 7-3. En toch geeft een moedig Koersel niet op, want seconden na de goal schiet Van De Paar hard in de verste hoek en blijft Monnissen met een goede parade overeind. Met nog 5 minuten te gaan wordt het dan toch 7-4, wanneer diezelfde Aertgeerts een vrije trap afrondt. Maar ook nu is het aangewakkeerd vuurtje bij de bezoekers van korte duur. Want een minuutje na de 7-4 trap El Garrouji hard op doel en kan Candelma de bal in doel deviëren, 8-4! Houthalen kon de score nog verder hebben uitgediept mocht in de allerlaatste minuut een hele goede aanval via Bouazil door Talmssou gescoord worden. Doch hij benutte de hele mooie opportuniteit niet en zo bleef het scorebord na het eindsignaal staan op 8-4.

Een heel mooi resultaat bij de opener van het seizoen. De nul is meteen van de tabellen en de eerste steen is gelegd. Volgende week maken we de verplaatsing Wellen, dat door velen wordt getipt als titelkandidaat. Tot volgende week!

Nog meer nieuws

2019-09-16T21:30:31+02:00
Go to Top