Wedstrijdverslag Atlas Maaseik vs F.T. Houthalen La Baracca 2-8 (0-4)

ATLAS MAASEIK

2

F.T. HOUTHALEN – LA BARACCA

8

Onze eerste ploeg had een afspraak met de geschiedenis. Dit was de eerste officiële wedstrijd onder het nieuwe gesternte. Plaatsen voor de volgende ronde in de Beker van België leek wel haalbaar, maar dan moest de lastige klip “Atlas Maaseik” omzeild worden. “Lastig”, omdat de thuisploeg de afgelopen 2 seizoenen nog niet verloren had en daardoor alvast in 2e provinciale zal starten. Bovendien kennen vele jongens de onzen en dus mochten we ons aan een gedreven tegenstander verwachten die nu reeds hun “match van het jaar” konden spelen.

Het begin van de partij werd meteen de gretigheid duidelijk van de thuisploeg. Maar tegelijk werd het balbezit opgeëist door de bezoekers. Na een deel halve kansen bij mekaar te hebben gespeeld werd de score na 8′ geopend als Bouyalaoui inspeelt op El Garrouji. Deze legt knap breed en Bouyalaoui scoort de 0-1 overhoeks. Een minuutje later krijgen we een knappe doorsteekpass van Dari op Lagouireh Aziz die oog in oog komt te staan met de thuisgoalie, maar scoort niet. Drie minuten daarna duikt Dari op centraal doch schiet voor langs. Net voorbij het kwartier zien we dan een hele snelle aanval uit het boekje via Candelma, Lagouireh, Dari en opnieuw Lagouireh Adil die netjes de 0-2 binnen stift. Met nog 4′ op de klok zien we opnieuw een hele mooie combinatie van de bezoekers, doch El Garrouji scoort net niet aan de 2e paal. Een minuutje later zat El Garrouji wél aan het feest, wanneer hij knap naar binnen komt en loeihard de 0-3 tegen de netten knalt. Een minuutje later rukt Bouyalaoui opnieuw op over rechts, knalt op de doelman en El Garrouji volgt knap voor de 0-4 ruststand.

De thuisploeg kwam al even gretig uit de kleedkamer als waarmee ze de eerste helft weerwerk boden. Zo kon Oukhrour de thuisploeg laten juichen als hij sterk oprukt over links en hoog in doel de 1-4 kon scoren. Het antwoord kwam er meteen, want nog voor de longen opnieuw werden gevuld met het nodige zuurstof knalde Lagouireh Adil op een identieke wijze, maar dan over rechts de 1-5 op het bord. In minuut 32 liet Oukhrour zien dat hij nog bij Eisden-Dorp speelde enkele seizoenen geleden en scoorde nu laag overhoeks de 2-5. De bezoekers bleven echter baas op het veld en in minuut 36 kon Bouyalaoui de bal overhoeks naar de 2e paal spelen, waar El Garrouji tegen de paal devieerde. Met nog 10′ te gaan bracht opnieuw Bouyalaoui de bal voor doel. El Garrouji liet begaan en zo kon Lagouireh Aziz hard de 2-6 scoren. Een minuutje later opnieuw een overdreven mooie aanval en één-tijds-voetbal van de bezoekers die netjes werd afgerond door El Garrouji, 2-7.  Het finale doelpunt in de partij werd gescoord door de bedrijvige Bouyalaoui. De eindstand werd zo 2-8 en onze wenkbrauwen fronsten bij het nakijken van de uitslagen. Want niet tweede klasser ARB Hamme wacht ons op in de volgende ronde, wél tweede provincialer Rekem, dat zich via strafschoppen kon kwalificeren. En dus trekken we opnieuw naar Rekem (vorig seizoen waren we er ook al te gast in de beker van Limburg) voor de tweede ronde in de Beker van België. Wij willen de sportieve thuisploeg nog eventjes bedanken voor hun sportiviteit en vriendelijkheid. Ze gaan alvast naar onze bescheiden mening een te duchten ploeg worden in tweede provinciale. Veel succes in de competitie! Wordt vervolgd……!

Nog meer nieuws

2019-09-07T12:32:48+02:00
Go to Top