Vrijdagavond stond de verplaatsing naar Full Genk op het programa. Coach Meijer kon opnieuw rekenen op Talmssou & Bouazil. Vanhove mocht mee op het wedstrijdblad na een goede partij bij de beloften. Een rare wending bij de thuisploeg, dat Kodalci (T2 Mofa Hasselt) aan het roer had staan en het versterkte zich de afgelopen 2 weken ook nog El Bounja (FT Antwerpen) en Alkis (Renolim Borgloon).

Onze jongens begonnen zeer voorzichtig en met veel respect op de gladde ondergrond in hetSportcentrum. Het duurde dan ook een hele tijd vooraleer er een eerste echte doelkans kwam. Uiteindelijk zou Nait Chrif de debatten openen in de 7e minuut, wanneer hij alert is op een misverstand tussen Alkis en doelman Vranckx, 0-1. Een minuutje later hangen de bordjes opnieuw in evenwicht, wanneer er even een misverstandje is tussen Talmssou en Kaddouri, waarop Huyuk staalhard kan binnentrappen, 1-1. FT haalde niet het niveau van afgelopen week tegen Borgloon. Teveel bal handelingen, te trage balcirculatie en toch kwam het grootste gevaar van de bezoekers. In minuut 13 Bouazil nog niet helemaal de oude te zijn. Want Jarir recupereert de bal, speelt in op Bouazil en zijn mooie actie en ditto schot verdiende meer, maar de het doelkader stond in de weg. In de 18’ dan een snelle uitbraak die begint bij Monnissen. Hij brengt de bal snel tot bij El Garrouji en die bedient Dari, die oog in oog met Vranckx komt te staan. Doch ook hij had niet het niveau van vorige week en Vranckx houdt zijn netten stil. Aan de overkant is het diezelfde minuut wél raak, als Grossi oprukt over rechts en staalhard voor brengt. Alkis zet zijn tip er nog tegen en kassa, 2-1. Dat was ook meteen de ruststand.

Ook na de pauze eenzelfde beeld en het is Alkis die met een rush stevig doordrukt en de 3-1 scoort in de 26’. Een minuutje later brengt coach Meijer Vanhove er in. En dat slaat aan, want even later zet hij sterk door naar voor en kan nog net Jarir aan de 2e paal bedienen, 3-2. Het vuur schiet meteen in de ploeg. Want een minuutje later staat opnieuw de paal in de weg naar Jarir’s 2e van de avond. Halfweg de herneming komt de gelijkmaker er dan toch, en niet onverwacht op stilstaande fase. Nu is het Kaddouri die zijn betere helft in de verf zet met de 3-3. Alles is dus te herdoen, maar de foutenlast begint te wegen voor de bezoekers. Drie minuten voor affluiten zien we een sublieme El Garrouji actie die met 2 sleep bewegingen zowel een verdediger als doelman Vranckx uitkapt en scoort, 3-4. De thuisploeg zet dan hoge druk en bij een volgende recuperatie kan El Garrouji inspelen op Nait Chrif, maar ook hij treft opnieuw de paal. Het zou ons zuur opbreken, want een minuutje na de 3-4 kan de nochtans sterk spelende Vanhove niet verhinderen dat de wankelende Alkis met een puntertje Huyuk kan bereiken. Doordat ook Monnissen niet meer in zijn doel stond mocht Huyuk de 4-4 binnen schieten.

En zo bleef het uiteindelijk hangen op een billijk gelijkspel. De mentale weerbaarheid na het ophalen van de 3-1 achterstand tot een 3-4 voorsprong is tekenend voor onze ploeg. Ondanks een haast uitzichtloze positie vochten onze jongens zich toch terug op en over een stevige thuisploeg. De uiteindelijke puntendeling voelt juist daarom niet aan als een gewonnen, punt, doch als 2 verloren punten. Maar schieten we onszelf alweer niet in de voeten door de wedstrijd niet meteen vast te pakken van in het begin……? Wie zal het zeggen, maar we staan nog steeds op schema. OK, we zakken een plaatsje in de tussenstand, maar komen wél een puntje dichter bij de leiders. Volgende week spelen we op nieuw in de schaatsbaan van Genk, nu tegen Auto 5 Tot volgende week!