Gisteren avond stond de verplaatsing naar Futsal Team Onbetong Panna Tongeren op het programma. Een “must win” volgens kenners, maar wij hebben altijd een wakend oog voor onderschatting van de tegenstrever. Adil Lagouireh keerde terug uit blessure. Khalid Nait Chrif kreeg opnieuw een cap en loon naar werken bij de beloften.

De wedstrijd begon rustig met een studieronde van 4’. Daarin werd Bouyalaoui diep op rechts aangespeeld. Hij bediende El Garrouji, die een verdediger op zijn weg naar succes vond. Een minuutje later was het wél bingo, wanneer kapitein Lagouireh Az naar binnenkomt en tegen de pal knalt. De bal kaatst tegen de te laat gekomen Ayed aan en rolt in doel, 0-1. Twee minuten later wordt de bal slecht ontzet door de thuisploeg vlamt Bouyalaoui tegen de lat. Vele toeschouwers zagen de bal binnen gaan, doch de wedstrijdleiding niet. De rebound werd door Bouazil over gemikt. In de 9’ zagen we een goede opportuniteit voor de thuisploeg, met Geraerts aan de 2e paal, doch Monnissen bleef alert. Halfweg de eerste helft zagen we dan een sublieme actie van Bouazil centraal met een al even knap doelpunt, 0-2. Een minuutje later een snelle omschakeling na recuperatie van Dari, op Bouazil, wiens voorzet net te hard was voor de aanstormende Lagouireh Ad. Een minuutje later probeerde Kasrou het vanuit de 2e lijn, maar ook nu bleef Monnissen goed overeind. In minuut 18 komt de thuisploeg goed weg wanneer het tot 2x toe aan de noodrem gaat hangen, waarbij Boumediene & Messaoudi mààr met geel bestraft werden. Een minuutje later kreeg Tongeren niet waarnaar het op zoek was wanneer de bal op vrije trap van Verjans afwijkt en tegen de lat gaat. Een stroomversnelling van beide ploeg in het slot van de eerste helft, maar zowel Bouyalaoui als de thuisploeg zien het doelkader als spelbreker in hun weg naar succes.

De herneming begon zeer rommelig. Na 4’ opnieuw een goede actie van Bouyalaoui, die tegen de paal knalt. Nog geen ademhaling alweer een goede kans voor de bezoekers, niet benut. Gingen we opnieuw naar een Wellen-scenario? Het zou gekund hebben, want El Garrouji’s vizier stond ook niet echt scherp met een schot voor langs in minuut 5. Houthalen had wel de beste kansen met in de 7’ een mooi fase over rechts waarbij Dari net te laat komt om binnen te tikken. Net voorbij het half uur dan een knappe uitbraak met 3 tegen 1 van Houthalen, maar heel slecht uitgevoerd en weg kans. In de 33’ zien we dan een sublieme flits van Bouazil op links, die meteen verlost was daardoor van zijn opponent en doelman Ayed geen schijn van kans liet, 0-3. De veer brak meteen bij de thuisploeg die met veel overgave de bezoekers probeerden af te stoppen zonder daar echt dikke kansen uit te puren. Met nog 4’ te gaan legde Bouyalaoui de wedstrijd in een beslissende fase, als hij naar binnen komt en overhoeks de 0-4 scoort. De score kon nog worden uitgediept, mocht Ayed niet een gewelde parade in huis hebben op de pogingen van El Garrouji en Lagouireh. Een minuutje voor affluiten zien we nog een hele mooie uitbraak van El Garrouji naar Lagouireh Az, maar overhaast punterde hij de bal langs.

Met 10 op 12 kunnen we spreken van een hele goede start om onze ambitie (top 5) waar te maken. Volgende week wacht ons de eerste échte topaffiche met de komst van Meeuwen dat met 7 op 9 knap derde staat in de rangschikking! Tot volgende week!

Klik HIER voor de volledige fotoreportage!