Gisteren avond stond de verplaatsing naar Futsal Rekem op het programma voor de 32e finales in de Beker van België. We wisten van vorig seizoen dat dat een lastige verplaatsing is, zeker nadat Rekem titelpretendent ARB Hamme nog uit de Beker kegelden met strafschoppen. Coach Meijer kon niet rekenen op Bouyalaoui, die wellicht het hele seizoen “out” zal zijn met een knieblessure opgelopen op het veld afgelopen zondag. Guust Vanhove kreeg zijn eerste cap voor zijn goede vorm en inzet bij de beloften de laatste weken.

De wedstrijd begon vrij afwachtend. Iedereen die dacht dat de bezoekers de thuisploeg bij de keel zou grijpen was dus mis. Na 4’ pas een eerste echte poging van de thuisploeg met een schotje van Janssen J, zonder veel moeite voor Monnissen. Twee minuutjes later een eerste uithaal van de bezoekers met Lagouireh Az aan het kanon. Maar ook de rebound van diens neefje Adil ging er niet in. Drie minuten later een goede steal van kapitein Lagouireh, rukt centraal op en legt goed breed op Bouazil die in het zijnet beslist. Een minuutje later alweer een goede uitbraak via Mandala die voor langs beslist. De thuisploeg probeert onder de druk uit te komen en antwoordt met een snelle counter van Seddikki die kapitein Janssen bedient, doch Monnissen met de goede parade houdt de brilscore in stand. In de 13een misverstandje tussen Mandala en El Garrouji en dat zet de thuisploeg plots met dé uitgesproken kans op de opener, maar de thuisploeg nam dit cadeau niet aan. Een minuutje later zien we Bouazil opnieuw aan het kanon, doch ook thuisgoalie Linmans wilt niet wijken. Op het kwartier is het dan toch raak wanneer kapitein Lagouireh in de loop van Bouazil speelt en die schiet de 0-1 overhoeks binnen. Meteen het sein voor wat rust in te bouwen. En 4’ na de opener krijgen de bezoekers een vrije trap. Maar Linmans redt met de knieën. In de 20e minuut zien we dan een identieke aanval met nu een balletje in de loop van El Garrouji en die heeft goed opgelet, want hij scoort op identieke wijze de 0-2 als hem werd voorgedaan op het kwartier. Drie minuten later komt El Garrouji mooi naar binnen, maar besluit op Linmans. Dom balverlies in minuut 24 na een tweede misverstand brengt Vanheusden oog in oog met Monnissen en scoort de 1-2 op en ideaal moment. Want even later gingen we rusten.

Twee minuten na de rust pakt de thuisploeg, gedreven door de late aansluitingstreffer uit met een snelle aanval maar de poging van kapitein Janssen wordt gepareerd. FT antwoordt een minuutje later via Bouazil met en mooie actie op links in het zijnet. Op het half uur zien we een heerlijk steekpass van kapitein Lagouireh op El Garrouji die heerlijk terug klaar legt, maar de score blijft behouden. In de 36’ gaat kapitein Janssen opnieuw op wandel op rechts. Zijn schopt wijkt af op Lagouireh Az en Creemers behoudt het overzicht en maakt gebruik van de op de verkeerde voet gebrachte Monnissen om de gelijkmaker te scoren. De thuisploeg rook opnieuw een stunt, maar de bezoekers leken niet aangedaan te zijn van dit voorval. Ze breiden rustig voort aan de goede aanval, maar het was toch wachten tot 6’ voor affluiten, wanneer een hoekschop afwijkt op een thuisverdediger en zo bij El Garrouji belandt. Die behoudt héél knap het overzicht en bedient Kaddouri aan de 2e paal, die heerlijk afrondt, 2-3. De thuisploeg kreeg een knak en 2’ later een snelle uitbraak van Lagouireh Az op links met een gemeten voorzet naar Bouazil aan de 2e paal die helaas opnieuw in het zijnet besloot. Een minuutje later opnieuw een heerlijke schijnbeweging van El Garrouji op de rechterflank. Dit zorgde voor een overtal situatie die hij als geen ander beheerst. Hij speelt Bouazil goed aan en met een hele mooie dribbel legt die de 2-4 in het mandje.

Over en out voor een moedige thuisploeg en zo kunnen wij ons opmaken op 6 december voor de 1/8 finale thuis tegen Renolim Borgloon te spelen. Proficiat jongens!

Herbekijk HIER de doelpunten!