Samenvatting

Voor de 2e wedstrijd in de competitie trokken we naar het altijd lastige Wellen. Wellen was vrij op speeldag 1, maar staat gekend voor hun stugge organisatie met Ory & Detré als meest ervaren spelers. Voor de onzen misschien een echte test?

In de moeilijk speelbare sporthal van Wellen was het dan ook een gesloten start en moesten we wachten tot in minuut 4, wanneer Weeghmans kan uithalen en Bojanovic onbegrijpelijk langs trapt. De bezoekers antwoordden 2′ later met een mooi uitgesponnen aanval via een actie van Bouazil, wiens poging op de lijn wordt gekeerd door Ory. Toch bleek dat uitstel, want niet veel later werd de bal snel verovert en ingespeeld door Bouyalaoui op El Garrouji die in 1 tijd overhoeks kon scoren, 0-1. Halfweg de eerste helft zagen we opnieuw een goede steal van Lagouireh, wiens schot voor langs ging. De thuisploeg antwoordde vrijwel meteen met pogingen van Libotte & Opdenakker, waarbij Monnissen telkens overeind bleef. In de 13′ zien we dan een goede actie van Dari op links, doch ook hij mikt voor langs. Diezelfde Dari bedient een minuutje later Bouyalaoui in de loop op rechts, maar hij besluit op thuisgoalie Vandecaetsbeek. Op het kwartier zagen we een lobje op Opdenakker die in 1 tijd uithaalde, maar opnieuw hield Monnissen stand. Er kwamen nog enkele halve kansjes in een aantrekkelijke eerste helft, met de beste opportuniteit voor Bouyaloaui een minuutje voor de pauze, maar hij behield het overzicht niet, ging voor eigen succes en besloot op doelman Vandecaetsbeek. En zo gingen we rusten met 0-1.

Na de pauze was het opnieuw 4′ wachten tot we een mooie één-twee zagen tussen Lagouireh & Dari, waarbij eerstgenoemde kon afronden voor de 0-2. De bezoekers konden vanaf dan controleren, maar kregen toch moeilijk de goede organisatie van de thuisploeg ontwricht. De aanvalskwaliteiten van de thuisploeg mochten er ook zijn en zo kwam Vermeulen centraal aan het kanon in minuut 28. Zijn uithaal wijkte nog af via Ory en het stond 1-2. Houthalen bleef breien naar opnieuw een dubbele marge. In de 33′ zagen we een snelle aanval via El Garrouji op rechts. Hij bediende Candelma, maar helaas werd ook zijn poging door Vermeulen op de lijn gered. Helaas, want een minuutje later haalde opnieuw Vermeulen uit op een hoekschop en kon Monnissen de bal niet voldoende wegwerken. Weeghmans bedankt met de gelijkmaker, 2-2. De thuisploeg ging dan voluit voor de zege, maar als Monnissen dan verslagen werd stond het doelkader hem 2x bij. Aan de overkant werd opnieuw een 2-tegen-1 situatie niet benut en besloot Bouyalaoui nog in de allerlaatste minuut tegen de kruising. En zo bleef het na een aangename futsal partij bij een billijke puntendeling.

Volgende week spelen we thuis tegen Alken en zullen wij onze jeugdwerking aan jullie voorstellen. Tot volgende week!

Herbekijk HIER de doelpunten uit de wedstrijd!

Klik HIER voor de fotoreportage van deze wedstrijd!

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
20 september 2019 21:15 Fanion 2019/2020

Locatie

Sporthal Wellen
Sporthal De Bloken, 12, Kortestraat, Wellen, Tongeren, Limburg, Vlaanderen, 3830, België

Resultaten

Team1ste helft2de helftDoelpunten
Zvc United Wellen22
F.T. Houthalen La Baracca112

F.T. Houthalen La Baracca

1Ayoub Azirar Doelman
6Abdelkarim Talmssou Flankspeler
7Aatif Bouyalaoui Flankspeler
10Aziz Lagouireh Flankspeler
11Youssef Bouazil Flankspeler
15Tarik Dari Flankspeler
16Khalid Naït Chrif Flankspeler
20Mustafa El Garrouji Flankspeler
21Dylan Monnissen Doelman
22Ivano Candelma Flankspeler
25Leandro Mandala Flankspeler