Samenvatting

LAATSTE KWART TEVEEL VOOR MOEDIGE BEZOEKERS

Voor de tweede thuis wedstrijd tegen zvk Alken kon coach Meijer opnieuw rekenen op Adil Lagouireh. Khalid Nait Chrif & Imad Kaddouri maakten een goede beurt bij de beloften en werden beloond met een selectie.

Alken zou volgens enkele kenners een hapklare brok moeten zijn voor onze jongens, doch coach Meijer was meteen op zijn hoede. In minuut 4 was het bingo. Na een snelle balcirculatie kon Bouyalaoui afronden, 1-0. FT drukte door en twee minuen later knalde diezelfde Bouyalaoui op de paal. Bij het ingaan van het tweede kwart zagen we een hele mooie steekpas van Dari op Bouazil die met een flitsende actie de 2-0 scoorde. In minuut 12 zien we een hele mooie aanval die via een aantal station opnieuw bij Bouazil komt. Helaas besloot hij in het zijnet. Op het kwartier krijgen we een inschattingsfout van doelman Monnissen op en foutief terug gespeelde bal van Candelma. De vrije trap die er op volgde kon Jaenen scoren, 2-1. FT antwoordde meteen met een uitgespeelde kans, doch niet verzilverd door Bouyalaoui. Boyaloaui was bedrijvig, want in minuut 17 veroverde hij de bal via een hoge druk en lobde de bal netjes over de bezoekende doelman, 3-1. FT domineerde, maar moest toch uitkijken op de tegenaanval. Net voor de koffie kregen we zo een tegenaanval die Jaenen tegen de bovenkant van de lat knalde.

Na de pauze vertoefde FT precies in een dutje, van na 2 minuten zagen we een gemeten lange bal op Claes, die naast besloot. De thuisploeg was meteen terug wakker en een minuutje later bleef Dari sterk tussen 2 bezoekers. De voorzet op Lagouireh Adil was goed, maar diens schot ging over het doel. Enkele tellen later knalde Aziz dan vanuit de 2e lijn op de paal. FT drukte opnieuw met veel balbezit en in de 24e minuut krijgen we een mooie ½ aanval via Lagouireh Aziz, Dari en opnieuw LAgouireh, maar nu besluit de kapitein op de doelman. Na 5 minuten een splijtende actie van Bouazil op rechts, doch zijn poging gaat voor langs. De tegenaanval van Alken luidde een gong, want even een onoplettendheid bij de thuis ploeg en Vanholst staat oog in oog met doelman Monnissen. Hij liet de kans niet onbenut en zo kwam Alken opnieuw aansluiten, 3-2. De thuisploeg leek even van slag en Makrache knalde tegen de buitenkant van de paal. Maar FT kon vanop hoekschop de bezoekende doelman bijna verrassen. De geloste bal werd netjes gescoord door de goed gevolgde El Garrouji, 4-2. Dat was het moment voor 10 flitsende minuten van de thuisploeg met Nait Chrif die na een uitgespeelde kans op een verdediger knalde. Meteen daarna spatte een loeier van Bouyalaoui uiteen tegen de lat. Als de tegenaanval door Candelma wordt gerecupereerd, lanceert hij opnieuw Bouyalaoui en nu staat het wél 5-2. In minuut 32 opnieuw een snelle aanval via Bouyalaoui die nu wél netjes breed legt op El Garrouji en het staat 6-2. FT duwt nu door en Candelma blijft tot 2 pogingen toe op droog zaad zitten. Wanneer Monnissen dan met nog 6 minuten op de klok een lange bal werpt richting Nait Chrif, kan hij met een listig hakje Bouyalaoui lanceren en jwale, met zijn vierde van de avond knalt hij de 7-2 op het bord. Een minuutje later krijgt Alken een 10m toegewezen, maar Jaenen besluit tegen de paal. Inde voorlaatste minuut dan scoort Bouazil nog na een leuke steal, al even leuk de 8-2. Het licht gaat nu helemaal uit bij de bezoekers en ze moeten een 10m toestaan aan de thuisploeg. Kapitein Lagouireh mist niet en het staat 9-2. In de allerlaatste minuut dan zien we een spurt van jewelste van Bouazil die nog gemeten kan voorzetten op de inlopende Kaddouri, die de 10e goal scoorde en dus, jawel Imad, moet trakteren!

Een heel mooi resultaat dat misschien wel een beetje te zwaar was voor de moedige en vooral sportieve bezoekers. Ook uit deze wedstrijd moeten de nodige lessen getrokken worden, doch een sportieve hoogvlieger die ons meteen plaats 2 in de rangschikking oplevert, samen met Meeuwen en Aarschot, die elkaar in bedwang hielden en op 2 puntjes van Hoeselt, dat tot nog toe een foutloos parcours aflegde. Volgende week trekken we naar FT Tongeren voor een nieuwe zoektocht naar 3 puntjes. Tot volgende week!

Klik HIER om de doelpunten te herbekijken!

Klik HIER voor de volledige fotoreportage!

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
27 september 2019 21:30 Fanion 2019/2020

Locatie

Sporthal Lakerveld
Guldensporenlaan, Houthalen, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Limburg, Vlaanderen, 3530, België

Resultaten

Team1ste helft2de helftDoelpunten
F.T. Houthalen La Baracca3710
Zvk Alken112

F.T. Houthalen La Baracca

1Ayoub Azirar Doelman
6Abdelkarim Talmssou Flankspeler
7Aatif Bouyalaoui Flankspeler
10Aziz Lagouireh Flankspeler
11Youssef Bouazil Flankspeler
14Adil Lagouireh Flankspeler
15Tarik Dari Flankspeler
16Khalid Naït Chrif Flankspeler
18Kaddouri Imad Verdediger
20Mustafa El Garrouji Flankspeler
21Dylan Monnissen Doelman
22Ivano Candelma Flankspeler

Coach: Kevin Meijer
TVJO/Coach: Gorge Rubio Fernandez
Coach/Coach: Luc Cops
Kine / Verzorger: Halis Orakci
Afgevaardigde: Luigi Etneo