Vrijdagavond stond de laatste competitie wedstrijd van de heenronderonde in de reguliere competitie op het programma. Voor ons nog steeds zonder de gekwetsten, Lagouireh en Bouyalaoui. Vanhove kreeg opnieuw een cap na zijn uitmuntende partij bij de beloften.

De wedstrijd had geen tijd voor een studieronde, want al in de eerste minuut moesten we een hoekschop toestaan en kwam Thys goed voor zijn verdediger in om meteen de debatten te openen, 1-0. Twee minuten later duikt El Garrouji goed in de ruimte op aangeven van Dari. Doch doelman had meer geluk dan zijn opponent in het bezoekersdoel. De ging eveneens door de benen, maar ook net naast. De wedstrijd startte meteen in de juiste versnelling. Want in diezelfde 3’ wordt Nait Chrif op wandel gestuurd. Zijn breedlegger wordt onderschept en meteen wordt Thys weg gestuurd. Zijn poging wordt gestopt door Monnissen. In de 6’ opnieuw de thuisploeg aan zet en niet verwonderlijk opnieuw Thys die een 1-2-tje opzet en voor langs beslist. In de 9’ duikt Vanhove de diepte in gestuurd door Talmssou, troeft Petronciana af en schiet overhoeks ook nog eens mooi de gelijkmaker binnen, 1-1. Vier minuten later krijgt diezelfde Petronciana zijn kans op scoren, wanneer hij centraal goed ingespeeld wordt, doch Monnissen pakt een goede partij en weg kans. Net voorbij het kwartier wordt de bal onderschept door El Garrouji, die meteen inspeelt op Nait Chrif. Hij zet zowel doelman Mazzei als de terug spurtende Spiga schakmaat door listig breed te leggen op El Garrouji en die scoort daarop de 1-2. Twee minuutjes later komt FT onder de hoge druk uit van de thuisploeg en met een lange bal bedient Dari de in de rug lopende Bouazil. Hij knalt op doelman Mazzei. Nait Chrif raapt de rebound op en scoort beheerst de 1-3. Een minuutje later tikt FT de thuisploeg helemaal uit verband. Via Dari gaat de bal naar Bouazil die gemeten voorzet op de inlopende Kaddouri en het staat 1-4. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze viel de wedstrijd meteen in een definitieve plooi, wanneer El Garrouji een lange bal weet te scoren, 1-5. Het was meteen pompen voor de thuisploeg. Want na goed druk zetten van ari, verovert hij de bal en zet gemeten voor op Kaddouri, maar die miste voor open goal. Een minuutje later opnieuw El Garrouji op de loop. Hij omspeelt doelman Mazzei, maar die krijgt hulp van Petronciana die op de lijn redt. Bij de thuisploeg worden ze nu met de rug tegen eigen doel aan gedrukt maar de bezoekers verzuimen een resem kansen af te maken. Maar de grinta bij de bezoekers zorgdfe ook voor meteen een hoge foutenlast. Na 5’ stonden ze al op 5 fouten. Zo krijgt de thuisploeg in de 6’ een 10m. Pieter Martens aan het kanon, maar Monnissen pakt. Een minuutje later wil de thuisploeg een strafschop wanneer Monnissen uitkomt, maar de wedstrijdleiding ziet er geen graten in. In de 28’ loopt Kaddouri goed in de rug en wordt hij bij een uitbal meteen aangepseeld door El Garrouji. Hij speelt meteen op Nait Chrif naar de 2e paal en die scoort de 1-6. Even later gaat het licht helemaal uit bij de moedige thuisploeg,
wanneer El Garrouji een 1-2-tje opzet met Talmssou en de keeper omspeelt, met de 1-7 tot gevolg. FT blijft baas en snel voetballen. In de 32’ loopt Bouazil gooed vrij, waarop alle ruimt open ligt voor Lagouireh. Die wordt goed aangespeeld door Talmssou en knalt de 1-8 hoog in doel. Even later is daar weeral de thuisploeg, maar Bouazil is niet in zijn dagje en ziet zijn poging tegen de late spatten. Met nog 5’ te spelen bereikt Vanhove de achterlijn op rechts. Zijn gemeten voorzet kan niet gemist worden door de goed gevolgde Bouazil en het staat 1-9. De 1-10 eindstand wordt nog gescoord door Candelma.

Zo eindigen we 2019 met een positieve noot. En na de heenronde staan we zo op een gedeelde 3e plaats in de rangschikking op 2pt van de herfstkampioenen Pibo Hoeselt en 1 puntje achter Wellen, samen met Meeuwen. Het belooft alvast een spannende terugronde te gaan worden.

Wij wensen iedereen alvast een voorspoedige jaareinde toe en wensen eenieder een gezond en sportief 2020 toe!

Op 3 januari zullen alweer herbeginnen thuis tegen Wellen in de clash om plaats 2. Iedereen op post zou ik zeggen!!!