Voor de komst van Meeuwen kon coach Meijer op iedereen rekenen. Ook Jarir raakt terug fit en speelde zijn eerste minuten van het seizoen bij de beloften. Kaddouri & Mandala zaten mee op de bank via de beloften.

De thuisploeg eistte het balbezit op in de beginfase. Na 4’ resulteerde dit in een schot van Lagouireh Az, zonder veel problemen voor Opdebeeck. Een minuutje later knalde Bouyalaoui tegen de lat. Houthalen krijgt dan na 9’ een hele koude douche, wanneer Knevels met een gelukje Aabbou kan bedienen. Diens knap schot overhoeks gaat buiten het bereik van Monnissen paal binnen, 0-1. FT was blijkbaar aangedaan, want het duurde even vooraleer we opnieuw tot een goede kans kwamen. Op het kwartier kwam de thuisploeg er dan toch door via Talmssou, maar hij besluit ook op doelman Opdebeeck. Twee minuutjes later een goede acite op links van FT, maar niemand volgde om de goede voorzet af te ronden. Een minuutje voor de pauze nog een kans voor Meeuwen, maar Karafiloski kan niet voorbij Monnissen geraken. In de laatste minuut van p1 krijgt Bouyalaoui nog 2 goede kansen, maar Opdebeeck wil van geen wijken weten.

Na de pauze is FT overmoedig en naief, want het verkijkt zich na 4’ op een lange bal. Bouyalaoui reageert te laat en Lagouireh vergeet Bencherif aan de 2e paal, die netjes de 0-2 scoort. FT antwoordt meteen met een uitgespeelde kans via Lagouireh Az. Opdebeeck pareert en Candelma kan de rebound net niet scoren. Een minuutje later opnieuw een offensief van FT, met El Garrouji aan het schot, maar niet voorbij Opdebeeck die met een goede reflex pareert. Net voor het half uur verkijkt FT zich opnieuw op een lange bal. De reactie van Kaddouri en Dari zijn te laat en Morganti scoort in 2 tijden de 0-3. Opnieuw probeert FT het tij te keren met Kaddouri die goed breed legt een minuutje na de 0-3. Doch ook een loeier van Lagouireh Ad kan niet voorbij Opdebeeck geknald worden.

Maar de thuisploeg neemt nu meer risico’s en Aabbou Leh rukt in minuut 33 op over links, maar puntert voor langs. Nog 5’ te gaan en daar is FT opnieuw met een sterke El Garrouji die Bouyalaoui centraal bedient. Doch ook zijn punter wordt gepareerd met de goede reflex van de bezoekende goalie. Dan gokt coach Meijer met de vliegende doelman en meteen krijgt FT een hele goede kans, doch de kattesprong van Opdebeeck verhindert het scoren. Als FT dan heel snel countert bij de hoge drk van de bezoekers kan Dari toch de 1-3 scoren. Helaas is Bouyalaoui dan veel te overmoedig en te overhaast in de zoektocht naar de aansluitingstreffer, want vanop de eigen helft kan Karafiloski een diagonale pass van Bouyalaoui onderscheppen en scoren vanop de eigen helft. Een minuutje later doet Aabbou hetzelfde en scoort de 1-5 van op de eigen speelhelft.

FT liep dus op een blauwtje tegen een stug blok van Meeuwen. Het speelde niet zo slecht, maar was bij momenten niet zakelijk genoeg en niet bij de les. Als je dan de vele kansen niet benut krijg je de spreekwoordelijke deksel op je neus. De neutrale supporter heeft denk ik te mogen zeggen wél een goede futsal wedstrijd gezien.

Komende woensdag maken we de verplaatsing naar Rekem in het kader van de Beker van België. Allen op post zou ik zeggen!

Klik HIER voor de volledige fotoreportage!

Herbekijk HIER de doelpunten uit de wedstrijd!