De beloften speelden tegen Alken misschien niet hun allerbeste wedstrijd van het seizoen, maar konden na afloop toch constateren dat ze de betere waren over Alken.

De wedstrijd begon met een kleine studieronde en na 4′ trok Mandala meteen aan de bel met een loeier tegen de paal. Doch, ook Alken kwam om te voetballen en in minuut 11 stond de organisatie bij Houthalen niet goed. Terwijl ze nog aan het dromen waren werd de hoekschop netjes afgerond door Vandendijk, 0-1. Werden we nu wakker geschud? Jawel hoor, want meteen antwoordde Houthalen met een mooie aanval, die door Talmssou net naast werd geschoten. Twee minuten later zien we een mooie actie van Nait Chrif met een knal tegen de kruising. Het was breien en haken tegen de goed georganiseerde bezoekers en in minuut 19 was het zo ver. Nait Chrif speelt op Mandala die de bal mooi terug legt voor Anthonissen die met een strak schot overhoeks de gelijkmaker binnen knalt, 1-1. Een minuut na de gelijkmaker staat het al 2-1, wanneer Nait Chrif wordt aangespeeld en hij het overzicht behoud voor de aanstormende Kaddouri. En zo gaan we rusten met 2-1.

Na de pauze een zelfde spelbeeld en na 4′ zien we opnieuw een aanval door de lucht van F.T. Talmssou brengt de bal voor en Kaddouri kopt de 3-1 tegen de netten. Op het half uur haalt Talmssou uit van ver, maar de doelman redt. In de 36′ zien we een hele mooie crosspass van Kaddouri op Anthonissen die deze opportuniteit net over schiet in 1 tijd. Twee minuten later een mooie steal van Mandala, die recht op doel af stormt en beheerst afrondt, 4-1. F.T. probeerde vanaf dan te controleren, maar werden toch koud gepakt wanneer Alken opnieuw op hoekschop kan scoren via Abeels. Even later een mooie uitgespeelde aanval van F.T. met Vanhove die overhoeks knalt, maar de bezoekende doelman wil niet wijken en pareert met de voet. De score verandert niet meer en zo blijven onze jongen ongeslagen met 9 op 9! Proficiat boys!

Klik HIER voor de volledige fotoreportage!