Onze beloften kroonden zich tot herfstkampioen afgelopen vrijdag. Ook al had de verplaatsing naar Auto 5 Genk daar eigenlijk niet veel belang meer toe, toch wilden onze jongens met een positief gevoel de winterstop in gaan. Lamrani zat zijn 2e en laatste schorsing uit op de tribune.

Na 2′ zagen we een lange bal van Talmssou op Vanhove die tot 2x toe niet voorbij doelman Mazzei geraakte. Na 6′ een slechte laterale bal van Mandala. Deze wordt onderschept door Bossi en het staat 1-0. FT moest zich even de ruggen rechten, maar in de 9’rukt Talmssou centraal op en kan in 2 tijden de gelijkmaker scoren, 1-1. Iets voorbij het kwartier zien we een slechte terugspeelbal van Talmssou. Een onrechtstreekse vrije trap voor thuisploeg was het logische gevolg en Valkeners brengt de thuisploeg opnieuw op voorsprong, 2-1. FT Mag dan wel veldoverwicht hebben en veel balbezit, toch is het zoeken naar de juiste pass en de juiste opening. Twee minuten voor de pauze kan Vanhove opnieuw oprukken door het midden en de bal paal binnen knallen, 2-2, meteen ook de ruststand.

De jongens moeten een tandje bijsteken en zo geschiedde ook. In minuut 27 zet Diräa goed druk op zijn verdediger, speelt dan de bal centraal in op Anthonissen en die puntert de 2-3 tegen de netten. Het spelletje ging nu gelijk opgaand, doch voelde je een licht overwicht bij FT. In minuut 34 speelt Mandala goed in op Diräa, die draait en schiet………. op de keeper. Vier minuutjes later gaat kapitein Vanhove nog eens op wandel, nu buiten om over rechts. Bij zijn 1e poging haalt Mazzei hem nog uit, maar las Vanhove dan heel knap en gemeten inspeelt op Mezgani aan de 2e paal, staat het 2-4. Maar de foutenlast begon te wegen voor FT. En tot 2x toe legt ref Cauberghs de bal op de 10m stip tot frustratie van de sportieve staf van FT. Zo kwam de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte, 2x via Valkeners, 4-4. Als 3′ voor het einde een knappe uitgespeelde aanval wordt afgerond door Mandala komt FT opnieuw aan de leiding in dit duel. Ze zouden het ook niet meer afgeven en mogen zich terecht de herfstkampioenen van dit seizoen bekronen.